Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
Intel uvedl 4. generaci svých serverových procesorů Xeon Scalable (Sapphire Rapids), objevily se také nové modely Xeon Max (Sapphire Rapids HBM) a nové GPU akcelerátory Data Center GPU Max (Ponte Vecchio). Cílí nejen na akceleraci AI.
wrah666 (6205) | 15.1.202321:34
Hmm.. Copak o to, parametry krásné. Ale ta cena je brut. A to ještě uvidíme, co vše reálně Intel ­"bez předplatného­" zamkne.
Odpovědět0  0
kutil05 (1027) | 17.1.20230:27
Vzhledem ke klesajícím maržím a stoupající ztrátě to bude zajímavé. U toho předplatného mne napadla jedna věc. V jakém stavu dostanou redakce vzorky na test a jestli při cenové kalkulaci cenu za odemčení budou zmiňovat či rovnou započítávat.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 17.1.20230:56
Na trend s klesajícími maržemi jsem upozorňoval celé roky. A od ­"znalců burzy­" mi bylo vysvětleno, že jsem blb, a že když má Intel rekordní zisky ­(a tehdy je měl­) a rozdává rekordní dividendy, tak je přeci vše v pořádku.
Odpovědět0  0
kutil05 (1027) | 17.1.20231:03
Kdyby dávali víc peněz na vývoj a méně na managment nemusela loď jménem Intel nabírat vodu. Restrukturalizace je jediná možnost.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 17.1.20231:39
Do vvýoje investovali. A dost. Jenže do ­"vedlejších­" produktů a to, že jim zastarává to nejpodstatnější, čili procesory ­(kde se roky mezi ­"generacemi­" výkon měnil o směšných pár%­) a proces, kterým to vyrábí, jim bylo naprosto fuk. A namísto toho se investovalo třeba do vývoje Optane. Produktu sice zajímavého, ale takového, že ho naprosto nikdo smysluplně nevyužije. Osobně jsem přesvědčený, že Intelí ­"přechod na 10 nm­" je největší epický fail v dějinách polovodičů. V odvětví, kde rok znamená strašně moc, klidně obětovali náskok kolika let. A hlavně, že je to naprosto nevzrušovalo. To je na tom to nejveselejší. Plus bych zavzpomínal na to, jak Intel vedli nesmírně šikovní pánové. Napřed Krzanich, který se staral o prznění své sekretářky a o svoje akcie v mezidobí, než bylo oznámeno spectre­/meltdown ­(mimochodem, NIKDY nepochopím, proč ho za ten prodej akcií nezavřeli, bylo to snad nejflagrantnější zneužití interních informací, jaké je vůbec možné­) a pak labuťák, kterému byl chod firmy zcela ukradený a vlastně jediné, co dělal bylo, že utloukal kritiku rozdílením větších a větších dividend.

PS: Jen škoda, že v PC nemá reálnou konkurenci Microsoft, jelikož sváťa nedělák by byl dalším aspirantem na titul ­"osvíceného CEO roku­" Například přesunutím vývoje do Indie, nebo zrušením testování.
Odpovědět0  0
kutil05 (1027) | 17.1.20233:30
Jenomže jim se přechod na nový proces nepoved už 3x a pokaždé proto, že nejdřív měli moc ambiciózní cíle. Jen idiot udělá tolikrát po sobě stejnou chybu. Larabee tak utopili dost peněz, externí grafiky, samozřejmě Optane. Protstě vyhazují peníze na projekty, které sežerou hodně peněz a dlouho trvají, místo aby se soustředili na věci, které dřív opravdu uměli. To mi hlava nebere.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.